Masterclass Richtlijn TOS

Praktisch en Toepasbaar

Er zijn inmiddels toch al veel indianenverhalen en onduidelijkheden ontstaan in logopedieland over de toepassing van de Richtlijn TOS.

Richtlijn omzeilen, slecht plan

Sommige logopedisten en zelfs trainers van cursussen adviseren om de ICIDH 3300 te gebruiken om zo de richtlijn in zijn geheel te omzeilen.

Ik denk dan op mijn beurt 2 dingen, ten eerste wil je nu echt zo je professionaliteit te grabbel gooien? Je bent een super goede vakinhoudelijke logopedist, kom op, die richtlijn doe je waarschijnlijk toch al voor een groot deel vanzelf.

Ten tweede kijk uit met je behandelgemiddelde op de 3300 code, want die wordt naar mijn weten niet vaak gebruikt, dus dan schiet dat gemiddelde omhoog, met de kans op een audit. Allemaal omdat je de richtlijn omzeilt, die je met een klein beetje inzicht prima kan volgen.

Wanneer en hoe toepassen?

Andere logopedisten geven aan dat de richtlijn pas na een half jaar behandeling toegepast wordt. Dat klopt niet!

Weer andere logopedisten gaan bij voorbaat alle taal aanmeldingen al doorsturen voor multidisciplinair onderzoek, waardoor daar de wachtlijsten ontstaan. Dat staat ook niet in de richtlijn!

Dus hoe is de Richtlijn TOS dan? Wil je meer weten?
Kom naar de Masterclass Richtlijn TOS!

Is deze Masterclass iets voor jou?

 • Weet jij nog niet zeker hoe je de Richtlijn TOS het beste kan toepassen, zelfs na uren lezen en discussiëren met je kwaliteitskring?
 • Weet jij nog niet zeker welke aanbevelingen echt moeten om de richtlijn correct te hebben toegepast? (Let op: want alleen de 4 in de audit is niet voldoende)
 • Wil jij een stappenplan MLH Richtlijn TOS?
 • En daarbij ook de richtlijn zo efficiënt mogelijk toe willen passen?
 • Wil jij antwoord op jouw vragen over de richtlijn?
 • Heb jij een casus die je wilt bespreken?

Dan is deze Masterclass Richtlijn TOS echt iets voor jou!

Schrijf je vandaag nog in!

Inhoud Masterclass Richtlijn TOS

SBU: 3 uur

Accreditatie: Nee. Je ontvangt wel een certificaat van deelname

Tijdens de Masterclass ligt de nadruk op de vertaalslag van de Richtlijn TOS naar de praktijk. Dit door middel van een stappenplan hoe je de Richtlijn TOS volgens Methodisch Logopedisch Handelen correct toe te passen.

Denk bijvoorbeeld aan de stappen van diagnose en observatie naar ICF naar behandelplan. Doelen opstellen op verschillende ICF niveau’s. Hoe evalueer je deze doelen.

Er is ruimte voor inbreng van een eigen casus. Vooraf worden alle vragen verzameld, zodat de avond aansluit bij jouw behoefte.

Doelstellingen:

 • De logopedist is in staat de Richtlijn TOS auditproof toe te passen
 • De logopedist is in staat om de Richtlijn TOS toe te passen zoals deze bedoeld is.

BONUS

Na afloop ontvang je een inlogcode waar je verschillende pdf’s kan downloaden, waaronder:

 1. Voorbeeld anamnese digitaal volgens richtlijn dossiervorming. De kan je als standaard teksten in de juiste  vakjes van je EPD knippen en plakken
 2. Mijlpalen lijst om uit te vragen bij meertaligheid
 3. Lijst met diagnose-instrumenten en analysemogelijkheden
 4. Voorbeeld doelen op de verschillende ICF niveaus

Je maakt ook nog onderdeel uit van een besloten facebookgroep waar je met al je vragen terecht kan.

Spreekt jou dit aan? Schrijf je dan snel in!

De volgende masterclass vindt plaats op:

5 juni 2019 te Zevenbergen, Noord-Brabant

12 juni 2019 te Zwolle, Overijssel

14 juni 2019 te Kapelle, Zeeland

28 juni 2019 te Sittard, Limburg

Locaties:

Lindonk 153 te Zevenbergen of

Vroonlandseweg 49 te Kapelle

Sportlaan 4 te Zwolle

Sittard volgt zsm

Zevenbergen: 18:00 -21:00

Zwolle: 12:30-15:30

Kapelle: 14:30-17:30

Sittard: 10:00-13:00

Investering: €97,- per persoon

Offerte Incompany Masterclass TOS

 • Wil je graag dat deze training incompany gegeven wordt?

  Dan kun je hier een offerte aanvragen. Vul de gevraagde informatie in en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

 • Geef het aantal deelnemers aan de training door. Voor deze training geldt een minimum van 7 deelnemers.

Ja, ik wil op de hoogte blijven van de Informatieavonden/ -middagen Richtlijn TOS in de verschillende regio’s!

 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

N.B. De downloads, didactische teksten en video’s zijn voorzien van Copyright, er berust auteursrechten op. Deze downloads zijn bedoeld voor eigen gebruik en niet voor verspreiding. Hier berust een boete op, zoals vermeld in de Algemene- en betalingsvoorwaarden.

Ik vond de informatie voorafgaand aan de deelname goed. Fijn dat je van tevoren al vragen door kon geven en dat er een aantal dagen voor de cursus ook nog even een mail kwam met alle benodigde informatie.

Het leermateriaal was prettig. Fijn dat het stappenplan al op papier stond.

Ik vond het een goede training. Heel praktisch en direct toepasbaar. Fijn de richtlijn is ingedeeld op basis van het methodisch logopedisch handelen, dat maakt het denk ik makkelijker om te volgen. Ik vond ook de inbreng van de gastspreker van toegevoegde waarde. Zij gaf aanvulling vanuit een “andere hoek”. Je snapt op die manier beter waarom het opgenomen is, maar zij gaf ook meerdere malen aan dat je ook wel beredeneerd mag afwijken dat vond ik ook wel heel prettig om te horen.
Ik vond alleen de ruimte wat klein voor het aantal deelnemers. We zaten wel erg gezellig naast elkaar.

De Masterclass Richtlijn TOS vind ik een aanrader, omdat het een hele praktische cursus is die je direct in de praktijk kunt toepassen.

Tevreden cursistLogopediepraktijk

Goede opzet van de Masterclass.
Via een e-mail bericht ben ik voorafgaand goed geïnformeerd. Daarnaast zijn de voorafgaand opgestelde vragen op tijd verstuurd, zodat dit besproken kon worden tijdens de Masterclass.
Heldere informatie via het stappenplan.
De groep was niet te vol, waardoor vragen en/of opmerkingen aan de orde kwamen.

Ik ben blij dat ik middels de training een duidelijk overzicht heb gekregen wat betreft de richtlijn TOS, dat zich uit in een stappenplan.

Aanrader: Een goede/overzichtelijke Masterclass ter voorbereiding voor een audit.

Lisette de GrootLogopedist

Het was superfijn dat ik attent werd gemaakt voor deelname aan deze masterclass! De voorwaarden vooraf waren supergoed, ik kreeg ook nog eens korting. De organisatie vond ik prima. Vooraf kon je vragen indienen en het was duidelijk waar de masterclass over ging. Heel leuk dat het interactief was. Fijn om veel vragen tussendoor te mogen stellen. Leuk dat er af en toe een discussie op gang kwam. Zo met elkaar over een lastige richtlijn praten geeft ook een soort gevoel van verbondenheid. Veel dingen waar ik eerst tegen aanliep en niet goed raad mee wist hoe ik het in moest vullen in mijn zorgpad, weet ik nu veel beter. Ik had het leuk gevonden om met elkaar aan de hand van een gewoon makkelijke casus een volledige TOS richtlijn in te vullen. Desnoods in groepjes met mensen die hetzelfde administratieprogramma gebruiken. Een aanrader: Moet je echt naar toe gaan, daar leer je tenminste hoe het moet en krijg je antwoord op alle “”vaagheden”.

Miranda Snoeij

Enthousiaste trainers.
Prettig om de TOS richtlijn nog eens uitgelegd te krijgen.

Dorien Harder

Communicatie voorafgaand aan de Masterclass was duidelijk. De organisatie van de Masterclass was duidelijk. Misschien volgende keer wat ruimte inbouwen bij de handouts om zelf aantekeningen te maken. In mijn beleving was de masterclass zeer zinvol. Het werd een stuk duidelijker en gaf meer inzicht in het gebruik van de richtlijn. Tijdens de masterclass werd je goed gestimuleerd tot reflecteren op je eigen werkwijze.

Ik miste nog “de vinkjeslijst”, maar die wordt gemaakt 🙂 Dit stelde Niña zelf voor als aanvulling. Zeker een aanraden om deze te volgen, het geeft veel inzichten en het maakt het allemaal een stuk duidelijker.

Stefanie d’Haens

Goed opgezet. Heel fijn om alles op een rij te hebben

Jose Nijboer

De informatie voorafgaand aan de Masterclass was allemaal duidelijk omtrent deelname, voorwaarden, aanvangstijden enzovoorts. Bij deze masterclass lijkt het mij duidelijk dat de richtlijn gelezen (en eventueel besproken in de kring) moest zijn.
Overigens duidelijke organisatie van de Masterclass. De start vond ik erg rommelig, en dat had denk ik, vooral ook met de locatie te maken, die ik persoonlijk niet geschikt vindt voor het geven van een cursus.
Ik vond de aanwezigheid van je collega, de gastspreker, zeer waardevol !! Ik vond het een uitstekende avond waar inhoudelijk goed op de stof is ingegaan. Er was voldoende ruimte voor aanvullingen en vragen vanuit de groep.

Het scholingsmateriaal ondersteunde het leerproces goed. Verder niets gemist tijdens de Masterclass. Zeker een aanrader: Twee vakvrouwen die weten waar ze het over hebben.

Sanne Komen

Het heeft mij inzicht en structuur geboden hoe ik de richtlijn moet toepassen en welke aanbeveling op welk moment in het proces belangrijk is.

Aanrader: Deze scholing biedt structuur in je handelen.

Tevreden cursistLogopedist